2011. május 30., hétfő

Én elmentem a vásárba...

... ha nem is félpénzzel, sőt inkább jól felpakolva :) és az a vicces az egészben, hogy a "portékáim" egy kisebb szatyorban elfértek volna, ékszerek lévén ugyebár... nade a terítő, meg egyéb dekoráció :) így is kicsit furán éreztem magam... hát még ha rám lett volna írva, hogy követ cipelek... nos, kinek a pap, kinek a paplan ;)Szóval a vásár a már múlt héten emlegetett Pécsi Portéka Vásár volt, Lehőcz Dorkával, Molikával és Szirtes Dórival, valamint természetesen a Reartosokkal, fazekasokkal, lekvárkészítővel... 

Dorka asztala

Egy vásárló Molikánál, jobbra Dóri nemezelt ékszerei

A hangulat remek volt, ha másért nem, már ezért megérte volna elmenni. Az időjárás is rendkívül kegyes volt, szikrázó napsütésben volt részünk (olyannyira szikrázott, hogy kicsit tartottam tőle, hogy teljesen leégek... de még erről is csak pozitívan tudok szólni: csodák csodájára kutya bajom sem lett!)

A lekvárokat természetesen meg is lehetett kóstolniApropó kutya! Nem szabad megfeledkezni a forgatag tündéri színfoltjáról, Margitról sem. Ő, azon túl, hogy nagyon barátságos (mindenki csak mosolyogva figyelte, meg-megsimogatta), még rendkívül tehetséges focista is! Az orrával jobban focizik, mint sokan a válogatottból! (itt kell megjegyeznem, hogy nyilván négy lábon könnyebben is megy a dolog) (csak, hogy el tudjátok képzelni, itt egy kép Margitról)
A nap csúcspontja az ékszereimmel kapcsolatban az volt, amikor két fiatal külföldi lány elkezdte próbálgatni a gyűrűket, és közben kommentálták is a látottakat, többször elismételve, hogy (elnézést, de muszáj szó szerint idéznem): "Oh, yeah, that's f*cking cool!" Mindjárt el is vittek hármat, mert "az úgy néz ki jól együtt" (hozzáteszem, valóban jól néztek ki együtt... meg külön-külön is :P). Dorkával jót nevettünk az ötleten, hogy ezentúl a Meskán beírhatnám jelzőnek a termék meghatározásakor... kíváncsi lennék milyen hamar tiltanának ki :P

Jöttünk, láttunk, visszamegyünk. Két hét múlva, ugyanekkor, ugyanitt!    
(Sőt, talán már szombaton is... de erről majd még írok mindenképpen.)


Variációk egy témára: olvasd el Dorka szemszögéből is :)


5 megjegyzés:

Mara írta...

Örülök a sikereteknek és kívánom a következőt IS.

Ledorka írta...

F.c. gyűrűk. :D Legalább ennyit írhatnál a meskára! :D
Örülök, hogy eljöttél. :))

jKáldy írta...

:D :D
Én is örülök :) És köszönöm!

Mara, neked is!

Abile írta...

Gyönyörűek az ékszereid! Remélem, hogy egyszer élőben is láthatom őket, akár még egy közös vásározás alkalmával is!

jKáldy írta...

Abile!
Megnézve a profilod, rájöttem, hogy "akármikor" láthatod őket élőben, csak egyszer akadjunk össze a kaputokban :D :D
Annyira kicsi a világ, hogy az hihetetlen... ráadásul, az internetről kell megtudnom, hogy varrsz... nem is akárhogy :))
Julcsi